UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Як підвищити клікабельність оголошень Google Ads та арбітражити в плюс?

Робота арбітражника складається з постійного пошуку профітних зв'язок, створення та внесення змін до оголошень. Ці процеси значно ефективніші, якщо арбітражник знає, як підвищити клікабельність оголошень Google Ads та застосовує дані знання на практиці. У цій статті - від яких параметрів залежить якість оголошень, як підвищити клікабельність, і чому важливо використовувати надійні проксі в цій роботі.

Клікабельність - це відношення кількості переходів (кліків) до трансляцій. Якщо оголошення було показано 100 разів, і це залучило 15 переходів, то клікабельність становить 15%.

Зрозуміло, що вище клікабельність, то краще.

Поліпшуйте релевантність оголошень
Уявіть собі, що ви випадково потрапили на конференцію про інвестиції і отримали можливість прорекламувати свій мобільний додаток, який дозволяє створювати інвестиційний портфель і ефективно моніторити його прибутковість. Яка буде конвертація? Досить висока!

А тепер уявіть, що такий продукт ви просуваєте на конференції, де зібралися молоді мами. Релевантність вашого продукту в першому випадку набагато вища, тому це приверне більше уваги.

Що стосується Google Ads, необхідно використовувати кожне ключове слово і створювати окреме оголошення. Звичайно, якщо рекламна кампанія дуже масштабна, це спричинить дуже великі витрати часу, тому на допомогу приходить динамічна підстановка ключових фраз. Простими словами, ви додаєте в заголовок і текст максимум релевантних ключових слів, після чого підставляєте нові ключові слова в автоматичному режимі. Достатньо відстежувати, яка комбінація виявляється більш клікабельною.

Звуження тематики
Згадаймо попередній приклад, конференцію, яку відвідують ділові чоловіки. Якщо вони обговорюють вирішення екологічних питань сільського населеного пункту, клікабельність буде нижчою. Якщо вирішують, у які активи інвестувати, - вище.

Тому арбітражнику вкрай важливо звужувати тематику, тобто відмовлятися від загальних ніш і переходити до підніш. Причому чим вища деталізація, тим краще.

CTR можна значно підвищити, якщо досягти максимальної відповідності змісту оголошень до запитів цільової аудиторії.

Звертайте увагу на цифри. Якщо CTR складає менше 3%, це може свідчити про те, що оголошення транслюються нецільовою аудиторією через неправильний вибір ключових слів. В результаті арбітражник витрачає кошти, але не отримує прибутку. Загалом це нормальна ситуація, але лише в тому випадку, якщо вона носить тимчасовий характер, і вживаються необхідні дії.

Створюйте регіональні оголошення
Взагалі дуже бажано розділяти рекламну кампанію на регіони. Простими словами, текст оголошення може бути універсальним, наприклад, "пластикові вікна". Але якщо ви надаєте послуги з різних міст, додайте їх назви. Так, оголошення і без цього транслюватимуться в потрібному регіоні, проте такий акцент підвищить клікабельність. Вся справа у психології. Ймовірно, найвища клікабельність - це якби назвали ваше ім'я і запропонували продукт, який вам насправді потрібен, причому якби це зробила людина, яку ви поважаєте.

Але оскільки ми не знаємо імен потенційних покупців, то мусимо задовольнятися вказівкою регіону.

Додайте мінус-слова
Мінус слова - це слова, які користувачі часто запитують у пошукових системах, але які не є комерційними.

Наприклад, нас цікавить заробіток за рахунок залучення користувачів, які оформлятимуть кредитну картку Т-Банку. Незважаючи на перейменування, багато хто по-старому називає його "тіньков банк" або "тінькофф банк". Ім'я "олег" буде мінус-слово, як, втім, і слово "біографія", тому що ті, кому цікавий Олег Тіньков або його біографія, навряд чи збираються оформлювати кредитну картку.

У випадку створення оголошень ситуація схожа. Дуже важливо зважати на інформаційні мінус-слова. До них зазвичай ставляться такі як “чому”, “де”, як”, “навіщо”. Запити на їх основі цікаві для користувачів, які вивчають інформацію, дивляться відео і так далі, але не мають бажання щось купити або замовити.

Додавайте розширення до ваших оголошень Google Ads
Розширення - це акції, зображення, контакти, вказівка вартості. Все це – не лише додаткова інформація, а й пряма можливість підвищити клікабельність.

Такі розширені оголошення загалом є більш інформативними, оскільки дозволяють відразу звернути увагу на те, що потенційного клієнта більше цікавить, наприклад, на ціну.

Підвищуйте ціну кліку
Є невелика хитрість, яка допомагає підвищити вартість кліку:

  • Перевірте середню позицію вашого оголошення;
  • Якщо вона досить низька, розгляньте підвищення вартості;
  • Виберіть оптимальне співвідношення вартості кліка та клікабельності.

В чому суть? Справа в тому, що частина оголошень знаходиться на низьких позиціях, аудиторія не звертає уваги на них. У цьому випадку важливо знайти баланс між вартістю та кількістю кліків. Пам'ятайте, оскільки ми ведемо мову про арбітраж, нас цікавлять не покази, а саме переходи, тобто кліки.

Працюйте з копірайтерами та дизайнерами
Арбітражнику бажано співпрацювати з кваліфікованим дизайнером, який вміє швидко створювати якісні статичні зображення, анімацію, аудіо чи відео. Втім, арбітражник може цікавитись виключно текстовими оголошеннями. В цьому випадку дуже важливо довірити цю роботу кваліфікованому копірайтеру, причому не такому, що пише SEO-тексти, а який займається рекламою, тобто, знає психологію поведінки цільової аудиторії та має відповідний досвід. 

Не завжди доводиться видаляти оголошення, у багатьох випадках достатньо оновлень. Взагалі, якщо йдеться про просування великої кількості товарів та послуг, арбітражнику доводиться постійно створювати нові оголошення, видаляти старі, оновлювати і таке інше. Це нормальна практика, але дуже добре, якщо при цьому можна заручитися підтримкою професіоналів.

Дивіться на те, що роблять ваші конкуренти
Низький CTR - закономірний наслідок того, що ви допускаєте якісь помилки. Тому один із найкращих способів досягти успіху - цінувати роботу конкурентів. Адже у них виходить, значить, і у вас вийде, але для цього необхідно зрозуміти, чому оголошення ваших конкурентів привабливіші для аудиторії, ніж ваші.

При цьому, звичайно ж, не можна просто копіювати тексти або зображення.

Розглядайте оголошення конкурентів як поле для експериментів, а саме постарайтеся зрозуміти, як їх можна поліпшити. Взагалі у будь-якій сфері ділового життя важливо оцінювати досягнення конкурентів і намагатися зрозуміти, у чому вони вас перевершують.

Використовуйте проксі
Арбітражники регулярно стикаються із баном рекламних кабінетів. Google не любить арбітражників, бо вони заробляють кошти, які міг би заробити саме він. Завдання Google – пов'язувати рекламодавців та покупців, а не надавати можливість заробітку посередникам. Арбітражники таки є такими посередниками.

Тому якщо у вас різні продукти, послуги, рекламні кампанії та кабінети, завжди важливо убезпечити себе. Використовуйте проксі від KeyProxy. Це мобільні проксі бізнес рівня, які забезпечують стабільний uptime (99.8%), високу швидкість передачі інформації та автоматизоване керування.

З ними ви зможете працювати, не переживаючи за підвищену увагу з боку Google, і орієнтуватиметеся на вирішення конкретних проблем, щоб арбітражити в плюс!