UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Що таке мотивований трафік і як з ним працювати арбітражникам?

Успіх в арбітражі – якісний трафік, тобто зацікавлені відвідувачі. Вони купують, підписуються, завантажують та приносять гроші. Арбітражнику важливо звертати увагу не лише на кількість, а й на якість трафіку. Вважається, що чим якісніший трафік, тим краще, але це не завжди так. В арбітражі можна заробляти, використовуючи мотивований трафік.
У цій статті про те, що таке мотивований трафік, які види його бувають, як за допомогою заробляти, а також про те, чому арбітражнику будь-якого рівня важливо використовувати проксі.


Що таке мотивований трафік?

Мотивований трафік - це користувачі, які отримують винагороду за перехід, передплату, реєстрацію, купівлю або іншу цільову дію. Взагалі мета партнерського маркетингу у цьому, щоб цільові дії здійснювала лише зацікавлена ​​аудиторія. Так продавець товару чи послуги отримує реальну користь.
Наприклад, магазин продає побутову техніку. Арбітражник публікує рекламний пост у групі, присвяченій побутовій техніці, та додає своє партнерське посилання. Відвідувачі переходять, обирають, купують, а магазин відраховує частину свого прибутку партнеру. Якщо розмір винагороди вищий, ніж гроші, витрачені на рекламу, це успішний кейс. Якщо менше – можна пробувати інші підходи, щоб вийти у нуль, а потім – у прибуток.
Але коли мова заходить про просування додатків у AppStore чи Google Play, ситуація змінюється. Реальних живих користувачів використовувати необов'язково, можна і потрібно грамотно заощаджувати.
По суті, мотивований трафік служить для іншої мети, він призначений для підвищення обсягів, створення видимості популярності та затребуваності.
Навіщо використовується мотивований трафік? Наприклад, ви завантажили програму в AppStore. Зрозуміло, можна закупити на нього рекламу, але краще – залучити кілька сотень мотивованих відвідувачів, тобто таких, які скачають та напишуть відгуки за винагороду.
Це не порушує правила використання платформи, тому що замовник такої послуги перенаправляє трафік на свої продукти, в даному випадку - на свою програму.
Втім, в окремих випадках використання мотивованого трафіку справді може вважатися грубим порушенням, тому важливо розібратися з тим, які його види бувають.


Види мотивованого трафіку

  • Реальні користувачі, тобто люди, які отримують винагороду за цільову дію. Їх зазвичай знаходять на біржах фрілансу, пропонують невелику компенсацію. Дія може бути реєстрація, написання коментаря, встановлення програми і так далі. Головні параметри при виборі реальних користувачів – географічне розташування. Наприклад, за встановлення програми доведеться віддати від $0,3. 
  • Боти з установкою - це автоматизоване програмне забезпечення, яке налаштоване на виконання рутинних дій, в даному випадку - на встановлення програми подібно до того, як його встановлюють реальні користувачі. Їхнє завдання - повна імітація дій людини. Використання ботів краще для арбітражника, тому що їх вартість у кілька разів менша, а ефект той самий. Проте дуже важливо купувати якісних ботів, зазвичай їх можна замовити на спеціальних фермах ботів. Кожен арбітражник має мати кілька перевірених постачальників такого трафіку.
  • Спрощені боти. Це – боти, які натискають кнопку “Завантажити”, але не здійснюють завантаження. Справа в тому, що для Apple фактом завантаження є саме натискання на цю кнопку. Тому цей вид трафіку підходить для тих, кому необхідно підвищити статистичні показники, в даному випадку - кількість установок.


Перевірка якості трафіку

Незалежно від того, який тип цільового трафіку використовує арбітражник, дуже важливо перевіряти його якість. Справа в тому, що Apple і Google щодня стикаються з потоками ботів, тому мають захисні механізми. Втім, з ними не доводиться боротися, якщо спочатку використати якісний трафік.
Арбітражник повинен пам'ятати про те, що Apple насамперед звертає увагу не на IP-адресу, а на країну в AppStore. Тому важливо вибирати постачальників мотивованого трафіку, які задають у своєму Apple ID необхідне для вас гео.
Зрозуміло, найважливіший параметр якості трафіку – це виконання цільової дії. Якщо вам потрібні установки та коментарі, то на це і звертайте увагу, а не на кількість або вартість. 


Який вид цільового трафіку кращий?

Звичайно, завжди краще – реальні користувачі, які виконують цільову дію за обумовлену винагороду. Але це дорого і не завжди вписується у бюджет. 
Втім, якщо мова заходить про просування програми за ключовими запитами, то ботовий трафік може виявитися не менш ефективним, при цьому набагато дешевшим.
Кожен арбітражник має мати список постачальників якісного ботового трафіку. З іншого боку, для виконання більш ювелірної роботи, наприклад написання відгуків, краще залучати реальних користувачів.
Також не варто використовувати мотивований трафік та просування товарів та послуг інших людей та компаній, видаючи ботів або мотивованих користувачів за реальних покупців.


Коли не можна використовувати цільовий трафік?

Коли арбітражник займається просуванням власного застосунку або веб-сайту, він, загалом, може використовувати будь-які види трафіку, адже найгірше, що може статися – це песимізація або, у крайньому випадку, бан.
Ситуація кардинально змінюється, коли ви просуваєте чужі офери. Будь-яка партнерська програма вкрай негативно ставиться до використання мотивованого трафіку, адже якщо користувачі мотивовані, вони не купуватимуть товари і не замовлятимуть послуги. Припустимо, цільовий користувач отримує кілька доларів за те, щоб замовити дзвінок з приводу купівлі страхового поліса, за що арбітражнику виплачують кілька десятків доларів. Здавалося б, це - чудовий бізнес, але ні, це не так працює!
Такий фрод неминуче веде до проблем та створює величезні репутаційні ризики для арбітражника та його команди. Крім цього, використання мотивованого трафіку для такої накрутки є недоцільним, адже зрештою рекламодавець побачить, що від такої співпраці він лише втрачає гроші.
У свій час деякі вебмайстри створювали групи для обміну кліками в Google AdSense. Їм навіть вдавалося недовго отримувати платежі, але зрештою всі учасники такої групи отримували бан.


Висновки

Мотивований трафік - потужний та надійний інструмент для просування застосунків. Арбітражники можуть використовувати реальних користувачів або ботовий трафік.
Важливо відмовитися від ідеї обманювати партнерські мережі, тому що зрештою це ні до чого хорошого не приведе.
Щоб працювати і не перейматися банами та обмеженнями, арбітражникам варто використовувати проксі. Компанія KeyProxy пропонує найкращі проксі на ринку. Автоматизоване керування 24/7, стабільний uptime 99.8%, швидкість в межах 3-90 Mbit/s і, що дуже важливо, - швидка зміна IP за кілька секунд - все це робить проксі від KeyProxy чудовим інструментом для арбітражника будь-якого рівня.