UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Голосовий пошук та арбітраж трафіку - як це поєднати, щоб заробляти?

З кожним роком голосовий пошук стає дедалі популярнішим. З переходом на смартфони та інші мобільні пристрої, користувачі Інтернету намагаються спростити процес пошуку, тому замість текстових запитів все частіше використовують голос. Що це означає для арбітражників, як досягти успіху, використовуючи голосовий пошук, і причому тут проксі? Про це ця стаття.

Вплив голосового пошуку на арбітраж трафіку

Завдяки голосовому пошуку кожен день з'являється велика кількість нових низькочастотних запитів, тому можна сказати, що голосовий пошук кардинально змінив підхід до оптимізації контенту. Якщо раніше текстові запити були зазвичай короткі і досить зрозумілі (наприклад, купити дешевий ноутбук), то голосові запити є більш складними і довшими (наприклад, купити недорогий ноутбук асус біля мене).

Розуміння цього вимагає від арбітражників перегляду своїх стратегій, щоб адаптувати контент і рекламні кампанії під такі низькочастотники. Важливо пам'ятати, далеко не всі користувачі Інтернету досить грамотні і вводять граматично і стилістично коректні запити. Справа навіть не в цьому, адже коли людина вводить запит, вона може не мати у своїй голові чітко сформульованої фрази, тому помилки та некоректні формулювання зустрічаються дуже часто. І це розширює можливості арбітражників.

Як використовувати голосовий пошук у арбітражі трафіку?

  • Націлення безпосередньо на голосові запити. Голосові запити значною мірою відрізняються від текстових, тому що користувачі використовують більш природні, розмовні фрази, які вони не завжди ввели б у текстовому вигляді. Наприклад, замість текстового запиту "найкращий смартфон 2024", користувач може запитати: "який смартфон краще купити у 2024 році?" або "рекомендації щодо кращих смартфонів 2024 року". Розуміючи це, арбітражники можуть експериментувати зі складанням тексту рекламних оголошень. Якщо ви ллєте трафік на якісь фізичні товари, наприклад смартфони, налаштовуйте кампанії в Google Ads так, щоб реклама показувалася за низькочастотними голосовими запитами. Це дозволить вам залучити більш цільовий трафік, що вже знаходиться на етапі прийняття рішення. Таким чином можна досягти набагато вищої конверсії.
  • Оскільки більшість голосових запитів надходять саме з мобільних пристроїв, дуже важливо оптимізувати свої рекламні кампанії для покупки мобільного трафіку. У цьому немає нічого складного, просто варто старанно віднести до налаштування рекламних оголошень, а саме переконатися, що вони добре відображаються на мобільних пристроях, а також до оптимізації посадкових сторінок для швидкого завантаження та зручної навігації. Якість landing pages у разі грає особливе значення.
  • Використовуйте локальне націлення. Дуже часто користувачі додають такі фрази, як “біля мене”, або називають точну локацію (місто). Для арбітражників це відмінна можливість використовувати локальний націлення, якщо оффери мають конкретну географічну прив'язку. Це актуально під час роботи в таких нішах як туризм, тури, подорожі, бронювання готелів.
  • Інтеграція з голосовими помічниками - це вищий пілотаж. На сьогодні багато користувачів активно використовують пошук через голосових помічників. Google Assistant, Amazon Alexa, Siri, Аліса – ці помічники допомагають знаходити, замовляти, купувати. Якщо арбітражник працює, наприклад, з магазином електроніки, можна розміщувати рекламу у безпосередньо взятої екосистемі. Це особливо корисно, коли продукти є високомаржинальними.

    Створення контенту має особливе значення
     

Багато хто вважає, що арбітраж - це виключно покупка трафіку та перенаправлення на сторінку постачальника товару чи послуги. Часто у хід йде створення landing pages, але зазвичай вони сприймаються як можливість додаткового розігріву цільової аудиторії і не містять великої кількості текстової інформації.

Але арбітраж із використанням голосового пошуку може і має передбачати інший підхід. Арбітражники мають справу з великою кількістю довгих низькочастотних запитів. А це означає, що під них можна створювати контент чи, наприклад, відео для YouTube. На сьогоднішній день цей підхід трохи застарів, оскільки Google та інші пошукові системи песимізують веб-сайти та ускладнюють їхнє просування. Втім, використання ChatGPT, Gemini та інших ресурсів відкриває доступ до великої кількості безкоштовного унікального контенту, який, втім, потребує ручної редактури.

Поради щодо арбітражу з використанням голосового пошуку

  • Оптимізуйте ключові слова під довгі голосові запити, які найчастіше довші за текстові. Включайте ключові фрази у форматі питань та використовуйте long-tail keywords. Наприклад, замість короткого "купити смартфон" використовуйте фразу "де купити найкращий смартфон недорого у моєму місті?".
  • Обов'язково використовуйте локальні запити. Голосові запити часто містять згадку про розташування користувача. Тому налаштовуйте націлювання на локальні ключові фрази та географічно релевантні оголошення. Це особливо важливо та ефективно для просування офферів, які пропонують бізнеси з фізичною присутністю чи послугами у певній локації. Наприклад, новобудови, послуги ремонту тощо.
  • Користувачі голосового пошуку хочуть отримувати швидкі та точні відповіді. Це можна стверджувати, оскільки вони не просто друкують, а кажуть, що потребує великих зусиль. Тому переконайтеся, що ваша посадкова сторінка пропонує дійсно корисну інформацію, яка відповідає запиту користувача. Це також призведе до підвищення рівня конверсії.
  • Проводьте A/B тестування рекламних кампаній, постійно тестуйте різні формати та посадкові сторінки, працюючи з голосовим пошуком. Порівнюйте результати та оптимізуйте кампанії, щоб підвищити ефективність. Пам'ятайте, що поведінка користувачів може змінюватись в залежності від сезону та часу доби.
  • Обов'язково використовуйте проксі. Роботу арбітражника неможливо уявити без проксі. Цей інструмент призначений для того, щоб убезпечити рекламний кабінет та кошти, а також дозволити працювати, не переживаючи за можливі бани. Крім цього, якщо ви працюєте з контентом, тобто маєте велику кількість посадкових сторінок, а можливо, і створюєте невеликі сайти, то проксі необхідні для того, щоб пошукові системи не запідозрили вас у створенні сітки сайтів. Компанія KeyProxy пропонує найкращі проксі на ринку. Вони мають uptime 99,8% та швидкість 3-20 Mbit/s, якої цілком достатньо для виконання будь-яких завдань, пов'язаних з арбітражем.

    Висновки
     

Поки що ми не вміємо керувати смартфонами та іншими пристроями за допомогою думок, але й введення текстових запитів поступово стає вчорашнім днем. Користувачі переходять на голосовий пошук – вони так шукають інформацію, купують товари та послуги, спілкуються між собою. Арбітражники повинні пристосовуватися до таких змін та звертати увагу на long-tail запити, використовуючи при цьому проксі для забезпечення безпеки та підвищення продуктивності!