UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Арбітраж трафіку за допомогою інфлюєнс маркетингу

З кожним роком зменшується кількість глядачів телевізора та підвищується кількість користувачів соціальних мереж. Ідолами та улюбленими героями стають не популярні артисти, а блогери. Інфлюєнс-маркетинг - вкрай ефективний спосіб просування практично будь-яких товарів та послуг. Його використовують арбітражники-одиначки та великі команди. З цієї статті ви дізнаєтеся, що таке influence-маркетинг, як вибрати інфлюєнсера, сформувати ТЗ, чому це відкриває можливості заробляти 100-200%, а також як у цьому допомагають проксі.

Що таке influence маркетинг?
Influencer маркетинг - це сукупність дій, спрямованих на просування товарів та послуг із залученням популярного медійного персонажа (інфлюєнсера). Причому у даному разі популярність - поняття відносне. Наприклад, якщо для ТВ-реклами зазвичай вибирають загальновідомих персонажів (співаки, артисти), то інфлюєнсер часто добре відомий лише у своїй ніші. Для просування криптовалютного проекту набагато ефективніше залучити YouTube-блогера, який мовить саме про криптовалюти, при цьому має 50 тисяч передплатників, аніж закупити рекламу на загальнотематичному каналі із 200 тисячами передплатників.
Інфлюенсер або робить повноцінний огляд, або коротко рекомендує товар або послугу.

Які бувають інфлюєнсери?
Головний фактор при виборі інфлюєнсера - тематичність. Чим точніше обрано цільову аудиторію, тим вище вихлоп від співпраці. Втім, кількість передплатників також має значення. Серед професіоналів прийнято розділяти інфлюенсерів на такі категорії:

  • Мегаінфлюєнсери - ведучі YouTube-каналів, Instagram-акаунтів та інших медіа, на які підписано понад 1 мільйон людей. Як правило, така співпраця обіцяє десятки тисяч переходів, щоправда, і потребує великих фінансових вливань.
  • Макроінфлюєнсери - кількість передплатників від 100 тисяч до 1 мільйона. Їх нескладно знайти практично у будь-якій ніші. Добре, якщо це вузька ніша, бо такі інфлюєнсери можуть бути справжніми лідерами думок. Наприклад, якщо вас цікавлять інвестиції у фондовий ринок, навряд чи варто шукати мегаінфлюєнсера, краще зосередитися на макроінфлюєнсері. Так ви забезпечите високу якість аудиторії. 
  • Мікроінфлюєнсери - від 10 тисяч до 100 тисяч передплатників. Залежно від ніші це можуть бути великі блогери, або не дуже. Для успішного арбітражу необхідно знайти кілька чи навіть кілька десятків інфлюєнсерів.
  • Наноінфлюєнсери - це маленькі блогери, частіше початківці, вони мають до 10 тисяч передплатників. Важливо, щоб на них була підписана хоча б 1 тисяча осіб. В іншому випадку ви зможете взагалі не отримати жодних переходів.

    Як вибрати інфлюєнсера?
    Арбітражників можна поділити на два типи. Одні обирають джерела трафіку самостійно. Інші доручають це фрілансерам. Вибір інфлюєнсерів – це постадійна схема:
  • Визначте ваш бюджет. Наприклад, ви готові витратити у рамках конкретного проекту 10 тисяч доларів.
  • Визначте тип медіа. Для експериментів добре підходить робота з однією соціальною мережею, наприклад YouTube.
  • Виберіть хоча б 10 інфлюєнсерів під ваш бюджет із розрахунку 1 тисяча доларів для кожного. 
  • Напишіть лист або надішліть особисте повідомлення. Зазвичай контакти блогерів легко знайти - вони пропонують звертатися через Telegram або залишають свою електронну адресу.
  • Чітко опишіть, у чому ваша мета. А для цього потрібно скласти технічне завдання.

    Як скласти технічне завдання?
    Пам'ятайте, ваше завдання – не гарний ролик чи привабливий пост, а ліди та покупки. Технічне завдання можна скласти у вільній формі. Зазвичай це сторінка Google Docs, в якій вказуються такі дані:
  • Дата розміщення. Якщо інфлюєнсер активно співпрацює з рекламодавцями, можливо доведеться стати в чергу. 
  • Термін розміщення. Якщо це YouTube-відео або посилання під роликом, то розміщення вічне або принаймні на термін життя каналу. Якщо йдеться про пост у соціальній мережі, важливо уточнити термін (24 години, 48 годин тощо).
  • Промокод для передплатників. Така кастомізація дуже важлива, оскільки дозволить залучити більше переходів та покупок.
  • Надайте блогеру інформацію про продукт, який рекламуєте, чи це платний доступ до закритого Telegram-каналу, чи фізичний товар. Не забудьте наголосити на унікальних особливостях.  

Немає нічого поганого в тому, щоб заплатити невеликі гроші за список 50 YouTube-інфлюєнсерів у вашій ніші з кількістю передплатників від 50 тисяч до 500 тисяч. Це допоможе вам заощадити час та отримати прямі контакти. Залишиться лише надіслати повідомлення із пропозицією співпраці.

Звичайно, можна звернутися і в агентство, але цей варіант актуальніший для великих брендів, які регулярно співпрацюють з інфлюєнсерами. Арбітражники зазвичай справляються самотужки чи залучають фрілансерів до виконання рутинних завдань.

Формати співпраці
Хороше питання - як саме має виглядати просування товару чи послуги через інфлюєнсера? Все залежить від формату огляду:

  • Якщо мова йде про публікацію відео на YouTube-каналі, можна розглянути повноцінне відео або вставку на 10-15 секунд. Якщо канал дуже великий, можна задовольнятися згадкою вашого продукту як спонсор та посиланням в коментарях.
  • Якщо ви купуєте рекламу в соціальній мережі чи месенджері, тоді це буде пост. Його написання краще доручити професійному копірайтеру. Від використання штучного інтелекту краще відмовитися - немає сенсу в економії, до того ж штучний інтелект поки що не досягнув необхідного рівня.
  • Якщо йдеться про публікацію на сайті, це має бути повноцінний гостьовий пост. Його теж має написати копірайтер. Хоча, якщо йдеться про сайт, де оглядаються різні товари та послуги, краще, якщо автором буде сам блогер.

Пам'ятайте, якщо аудиторія побачить, що блогер особисто використовує товар чи послугу, це значно підвищить конверсію та довіру до публікації.

Де знайти інфлюєнсерів?
Якщо йдеться про мегаінфлюєнсерів з мільйонами передплатників, вони зазвичай на слуху, тому їх шукати не треба. Але здебільшого арбітражники працюють із тими, хто має кілька десятків чи сотень тисяч передплатників. Тому можна розглянути різні стратегії:

  • Пошук вручну. Із цим все ясно. Можна використовувати пошукові системи або безпосередньо платформи (YouTube, Facebook, Instagram та інші).
  • Спеціальні маркетплейси, де зібрані різні інфлюєнсери. Наприклад, однією з найпопулярніших є Affable.
  • Замовити пошук у фрілансерів. Тут все просто: знаходите виконавців на біржі фрілансу та доручаєте їм завдання. Важливо співпрацювати з досвідченими виконавцями, які мають попередній досвід.

    Як заробити 100-200% на арбітражі трафіку за допомогою influence маркетингу?
    Зазвичай подвоєння початкових інвестицій вважається дуже хорошим результатом, але при використанні інфлюєнс-маркетингу це не так вже й складно. Наприклад, ви купуєте рекламу у популярного ютубера за 1000 доларів, а заробляєте на продажі 2000 доларів. Такі приклади трапляються доволі часто. 
    Ключ до успіху - цільова аудиторія, тобто, користувачі, яким однозначно сподобається ваш товар або послуга.

    Як проксі допомагають у influence маркетингу?
    Робота з блогерами, листування, відсилання великої кількості однотипних повідомлень - все це вимагає проксі, тому що інакше ваші повідомлення будуть відфільтровані. Що вже казати, адже навіть збір імейлів ютуберів - завдання непросте, тому що YouTube дозволяє подивитися не більше 10 контактних імейлів на годину.
    Щоб працювати та заробляти як справжній професіонал, необхідно використовувати проксі. Компанія KeyProxy пропонує професійні рішення для забезпечення приватності. Видача - моментально, uptime 99.8%, повна автоматизація та чуйна служба підтримки - все це робить проксі від KeyProxy найкращим вибором на ринку. 
    З ними ви зможете без проблем працювати з великим колом інфлюєнсерів, обираючи найкращих партнерів та оптимізуючи свої рекламні кампанії.