UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Як заливати трафік у фінансову нішу через мобільні додатки?

Фінанси - одна з найпопулярніших та прибуткових ніш для арбітражників. Це і криптовалюти, і кредити, і інвестиції - все, що пов'язано з грошима. Тому в цій сфері велика конкуренція. Один із варіантів арбітражу фінансових пропозицій - направляти трафік через мобільні додатки. У цій статті - про те, як покращити видимість мобільного додатка, підвищити конверсію та успішно заробляти. Також ми зупинимося на питанні інструментарію, зокрема, використання проксі, які спрощують роботу арбітражника та роблять її більш передбачуваною.

Як арбітражники заробляють на фінансових офферах?
Розглянемо мікрофінансові організації (МФО), які видають невеликі кредити для споживчих потреб. Додаток для залучення клієнтів працює як вебсайт. Фактично, у додатку є вбудований браузер, у якому розміщено цільовий сайт. Він виглядає як вітрина пропозицій: таблиця з 10-20 різними варіантами. Кожне з посилань є партнерським, що дозволяє арбітражнику робити більше однієї продажі з одного відвідувача, адже багато хто подає заявки в кілька компаній.

Основна особливість полягає в тому, що модератор не бачить цієї вітрини; він бачить фінансовий чи новинний додаток. Такі WebView-додатки якраз і створюються, щоб ввести в оману модератора рекламної служби. Вони мають як плюси, так і мінуси. Беззаперечний плюс - користувач може використовувати додаток і не видаляти його, що дає арбітражнику змогу надсилати push-повідомлення з гарячими пропозиціями. Недолік - складність розробки та ризик блокування модератором.

Як просувати додатки? Що таке ASO?
Просто створення та завантаження додатка недостатньо - його потрібно правильно просувати. Для цього існує комплекс заходів під назвою ASO (App Store Optimization). Загалом ASO можна поділити на два типи:

  • Візуальна оптимізація - те, як виглядає додаток, включно з назвою, описом, іконкою, скриншотами, відеопрезентаціями.
  • Технічна оптимізація - як усе працює. Якщо додаток складний, можна скористатися послугами фрилансерів-тестерів для його перевірки.

Мета ASO - підвищити видимість додатка в результатах пошуку App Store і Google Play. Принципи схожі з просуванням вебсайтів у пошукових системах, але є й відмінності.

Що входить в ASO для фінансового додатку?
Оскільки йдеться про розробку фінансового WebView-додатку, важливо оцінити роботу конкурентів. В Apple Store і Google Play вже тисячі подібних розробок. Деякі з них виглядають професійно і є корисними новинними сервісами. Інші - вітрини, що не мають особливої цінності, адже орієнтовані лише на перенаправлення трафіку. Вибирайте той варіант, який вам зручний. Якщо ви арбітражник-одинак і не хочете займатися розробкою великого проєкту, краще зосередитися на простому додатку.

Семантичне ядро
Перший і найважливіший крок - складання семантичного ядра. Потрібно визначити, за якими ключовими запитами користувачі шукають такі додатки, як ваш. Можна використовувати такі інструменти:

  • Yandex Wordstat - найкраще рішення для російськомовного сегменту Інтернету. Просто введіть основне ключове слово, наприклад, "кредит" або "кредит до зарплати", і побачите багато варіантів.
  • Google Keyword Planner - професійний інструмент для підбору ключових слів від Google. Його можна використовувати для роботи з додатками різними мовами.
  • Підказки. Наприклад, якщо ви зайдете в Google Play і введете слово "кредит", то з’являться такі підказки, як "кредитний калькулятор", "кредит на картку" та інші. Використовуйте їх, але тільки якщо ваш додаток має відповідний функціонал. Не вводьте користувачів в оману, якщо у вашому додатку немає того, що ви зазначаєте в описі.

    Іконка
    Іконка - один із найважливіших атрибутів додатку. Якщо ви займаєтеся розробкою вебсайтів, то знаєте про favicon - невелике зображення, яке з'являється у результатах пошуку. Так, це важливо, його не варто ігнорувати, але все-таки іконка - це не favicon. Вона більше схожа на аватарку.

Розробку іконки краще довірити професійному дизайнеру, оскільки важливо дотримуватися технічних вимог. Наприклад, іконка для Google Play повинна мати розмір 512 на 512 пікселів, при цьому варто пам'ятати, що Google автоматично закруглює кути.

Звичайно, не варто нагромаджувати цей невеликий квадратик великою кількістю елементів і написів. Якщо у вас, наприклад, додаток для залучення трафіку для швидких кредитів, достатньо зробити гарний фон і додати напис "Кредит до зарплати" або "Швидкі позики". Графічний елемент також не завадить.

Треба пам'ятати, що користувачі користуються додатками на різних пристроях. Наприклад, якщо на iPhone іконка квадратна зі скругленими кутами, то на Apple Watch вона фактично виглядає як круг. Тому важливу інформацію потрібно розміщувати в центрі.

Скриншоти та відео
Зробіть кілька скриншотів, які найкраще демонструють роботу вашого додатку. Без анімації - саме скриншоти.

Але відео працює навіть краще за скриншоти. Вони можуть бути двох типів:

  • Професійне відео: або у вигляді doodle, або реальні зйомки з монтажем і нарізками. 1-2 хвилини цілком достатньо, щоб показати професіоналізм і дати зрозуміти, що це не черговий марний додаток, а серйозний сервіс.
  • Скринкаст: демонстрація роботи додатку. Якщо у вас простий інтерфейс, і особливо нічого показувати, зробіть акцент на дикторському супроводі. Пояснюйте, чому варто подати заявку в кілька сервісів для підвищення шансів на схвалення тощо. Важливо забезпечити високу якість звуку, використовуючи професійний мікрофон. Відеоряд можна редагувати, вирізаючи зайві моменти.

    Опис
    Крім ключових слів, опис відіграє важливу роль у ранжуванні вашого додатку в результатах пошуку. Також опис призначений для безпосередніх користувачів, які мають зрозуміти, що вони збираються завантажити та встановити.

У описі важливо перерахувати основні можливості та виділити переваги. Стандартний обсяг опису - кілька абзаців. Ключові слова й фрази можна додавати, але вони повинні бути вбудовані дуже органічно. Найважливішу інформацію слід додавати в перші два речення.

Відгуки та рейтинг
Рейтинг напряму залежить від якості вашого додатку. Чим більше негативних відгуків, тим менше ймовірності, що ваш додаток викличе інтерес і приверне увагу. Завжди відповідайте на відгуки, ваші відповіді мають бути детальними та змістовними. Якщо зустрічаються негативні відгуки з вказівкою на конкретні помилки, відповідайте на них та виправляйте свій додаток.

Проводьте тестування
Замовте послуги кількох фрілансерів, які займаються тестуванням додатків, і замовте у них перевірку. Оцініть виявлені помилки та намагайтеся їх виправити.

Використовуйте мотивований трафік
Мотивований трафік не є порушенням. Знаходьте користувачів, які б завантажували ваш додаток, встановлювали його та писали відгуки. За суттю, це схоже на покупку посилань SEO-експертами. Завдяки таким діям ваш додаток піднімається у ТОП і стає видимим для більшої кількості користувачів.

Як допоможуть проксі?
Цикл планування, створення та запуску додатка достатньо нескладний, але він складається з великої кількості рутинних дій. Наприклад, у вас може бути кілька облікових записів в Google Play, або ви публікуєте відгуки від різних користувачів.

У таких та інших випадках не обійтися без проксі. Вони допомагають імітувати десятки і сотні користувачів за допомогою одного пристрою. Це значно зменшує часові та грошові витрати на роботу. Більше того, використання проксі - це гарантія безпеки ваших облікових записів в Google Play та AppStore, що особливо актуально, коли ви працюєте з великою кількістю різних додатків. Компанія KeyProxy пропонує найкращі проксі на ринку. Вона працює з 2017 року. Стабільний uptime 99,8%, керування цілодобово та вигідна цінова політика сподобаються арбітражникам будь-якого рівня!