UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Ефективні стратегії арбітражу в нішах нутри та гемблінгу: поради та рекомендації

Нутра та гемблінг - індустрії, які йдуть одна поряд з іншою. Об'єднує цільові аудиторії те, що користувачі готові витрачати гроші, які можна було не витрачати. І це відкриває широкі можливості як для творців товарів та послуг, так арбітражників.

Які ефективні стратегії арбітражу в даних нішах актуальні на сьогодні, поради, рекомендації, навіщо використовувати проксі – про ці та інші нюанси ми розповімо у цій статті.

Чим відрізняються нутра і гемблінг від товарки?

Багато арбітражників вважають за краще працювати з товаркою, тому що в цій сфері прозоре ціноутворення і завжди зрозуміло, що доводиться просувати. Загалом, переважна більшість товарів є легальними, їх обіг не порушує чинне законодавство. А ось коли мова заходить про нутру і гемлінг, важливо пам'ятати про такі особливості:

  • Google, Facebook та інші рекламні мережі не дуже прихильно ставляться до нутри та гемблінгу, оскільки в багатьох країнах це заборонено або перебуває під жорстким контролем. Наприклад, якась біодобавка може перебувати у вільному обороті в одній країні і бути заборонена в іншій. Що ж до гемблінгу, то він взагалі заборонений у багатьох країнах.
  • Модерація досить жорстка. Офери цих тематик модеруються саме людьми, які уважно перевіряють креативи – зображення та текст. Завжди важливо стежити, щоб не було жодних заборонених елементів, причому не тільки в креативах. Якщо на посадочній сторінці є фейкові відгуки лікарів, така реклама не пройде модерацію. Наприклад, якщо йдеться про схуднення за допомогою будь-якого БАДу, може виникнути цілком невинне, на перший погляд, бажання зробити фото до і після, вказавши різницю в об'ємі талії. Але це робити не можна, оскільки подібна реклама вводить в оману потенційну аудиторію. Тому арбітражникам доводиться завжди маскувати свої креативи, замінюючи явну інформацію на якісь асоціації.
     

Ефективні стратегії арбітражу в нутрі та гемблінгу

  • Половина успіху – вибір правильного офера. Він має бути зрозумілим, затребуваним та актуальним. Особливо це актуально, якщо доводиться працювати з новими оферами чи новими країнами. Щоб не помилитись, необхідно вивчити статистику пошукових запитів, з чим добре допомагає Google Keyword Planner. Також важливо оцінити пошукову видачу та загалом інформаційний шум у соціальних мережах.
  • Вибирайте правильну географію. Зазвичай такі офери позиціонуються для однієї чи декількох країн. Це відрізняє їх від встановлення програм та інших глобальних оферів. Тестування дозволяє вибрати найбільш вигідну географію, щоб зосередитися. Наприклад, в азіатських країнах, де традиційно невисокий рівень державної медицини, а до приватної немає доступу, добре продаються кошти від грибкових та інших захворювань. Завдання арбітражника – визначити, який засіб і в якій країні продаватиметься найкраще.
  • Звертайте увагу на конкуренцію. Висока конкуренція - не завжди наслідок того, що робота з офером приносить добрий дохід. Можливо, це просто новий офер, який всі тестують, або він був розглянутий на якомусь майстер-класі, тому й набув популярності серед арбітражників. Це саме стосується географії. Наприклад, якщо ніхто чи мало хто працює з певною країною, це ще не означає, що офер не приносить продажів. Цілком можливо, арбітражники просто не дісталися того чи іншого гео.
  • Розмір виплат. Найбільші виплати не гарантують отримання високого прибутку. Якщо товар коштує дорого, кліки теж дорогі, то й витрати на просування можуть коштувати досить дорого. Це призведе до великих оборотів, але зовсім не гарантуватиме отримання доходу. Якщо ви новачок в арбітражі нутри та гемблінгу, розумно починати з країн із невисоким рівнем доходу та уникати роботи з Tier-1 країнами.
  • Вибирайте випробувані джерела трафіку. Не треба експериментувати із тим, що не працює. Незалежно від індустрії, джерела трафіку в арбітражі завжди приблизно однакові – Google Ads, Facebook Ads, соціальні мережі, робота з інфлюєнсерами тощо.
     

Особливості цільової аудиторії

Навіть найефективніша стратегія не дасть результату, якщо пропонувати офери неправильної, тобто нецільової аудиторії.

  • Незважаючи на те, що нутру споживають по всьому світу, необхідно вибирати офери різної якості та різної цінової категорії під певну географію. Наприклад, в Азії купують дешеві кошти від алергії, а в Tier-1 країнах шукають якісні біодобавки, які рекомендують медики. 
  • Вікова категорія. Нутрою зазвичай цікавляться у віці від 30 років, причому основними покупцями незалежно від країни є жінки. Що ж до гемблінгу, ним зазвичай цікавляться чоловіки, причому їх вік може становити 25, 20 років і навіть менше.
  • Ставлення до якості. Чим багатше населення, тим вимогливіше воно до якості. Наприклад, у 2000-х роках на американський ринок ринув потік дешевих замінників фармакологічних препаратів. Незважаючи на те, що вартість різних позицій була в десятки разів нижчою від вартості оригіналів, в них були присутні діючі речовини, які мали потрібний ефект. Багато арбітражників заробляли тисячі доларів на день, тому що відрахування були до 50% від суми платежу і більше, а обороти ринку становили сотні мільйонів та мільярди доларів на рік. Це показало, що навіть у Tier-1 країнах населення не завжди переплачує за бренди та готове купувати онлайн товари для здоров'я.
     

Швидкість обороту коштів

Різні ніші різняться за швидкістю обороту грошей. Наприклад, у гемблінгу популярна співпраця по принципу revshare. Простими словами партнер отримує винагороду, коли гравець вносить депозит. Усередині ситуація інша, тут практикується холд - затримка за часом. Цей час потрібен для перевірки якості та може затягнутись на кілька тижнів. Загалом, якщо трафік якісний, то арбітражнику нема чого переживати. Подібна ситуація з холдом є актуальною також і для товарки.

Термін життя облікових записів

Просування нутри і гемлінгу - досить складне завдання, оскільки термін життя акаунтів дуже невисокий, навіть якщо ви все робите правильно. Якщо арбітражник працює з товаркою, головне – знайти профітну зв'язку, щоб її можна було масштабувати. У сферах, що розглядаються, так не виходить. Тут масштабування полягає в тому, щоб мати доступ до великої кількості рекламних облікових записів. 

Постачальників облікових записів можна шукати на профільних форумах, в Telegram каналах та інших місцях. Але це не все. Важливо забезпечити анонімність, а цього практично неможливо досягти без надійних проксі.

KeyProxy пропонує топове рішення на ринку - швидкі та якісні мобільні проксі зі швидкістю до 20 Mbps/s. Високий uptime та постійна підтримка роблять ці проксі відмінним вибором для арбітражників, які працюють з нутрою, гемблінгом та іншими оферами.

Що вибрати – нутру чи гемблінг?

Нутра краща для новачків. Тут набагато більше оферів. Крім цього, бюджет нижчий, ніж у гемблінгу. Більше того, багато оферів у сфері нутри - це те, що реально допомагає людям позбавлятися проблем. 

Висновки

Нутра та гемблінг - непрості, але прибуткові ніші. Арбітражники можуть досягти успіху, якщо застосовують актуальні стратегії та використовують надійні інструменти, такі, як проксі від KeyProxy, які позбавляють їх багатьох проблем!