UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

10 найпопулярніших SMM-трендів

Для чого вебмайстру знадобляться SMM-знання? Вебмайстер зможе створювати креативи та залучати ще більше трафіку з соціальних мереж. Арбітражники повинні знати ТОП-10 актуальних SMM-трендів.

1. Популярний відео-контент

Відеоконтент у 2024 році користується популярністю не лише на YouTube, але й у соцмережах. Цікаво те, що відеоформат став актуальним ще у 2021 році на різних платформах:

  • у вигляді роликів Reels в Instagram;
  • Shorts на платформі YouTube;
  • 3-хвилинні ролики з можливістю використання функції Spark Ads у TikTok.


Найбільшою популярністю користуються відео, зняті на мобільний телефон. У креативах використовуються короткі відеоролики з зрозумілим змістом.

Ми знайшли статтю "Буст e-commerce: Головні SMM-тренди 2024 року" на сайті AffCommunity. Переходь до них у блог і читай більше фішок.

2. Залучаючий контент + UGC

Реальні користувачі залишають чесні відгуки на замовлені послуги та товари. Ці відгуки можуть бути спровоковані залучаючим контентом із Instagram або інших соцмереж. Саме користувацький контент збільшує продажі товарів, покращує лояльність аудиторії. У рекламних кампаніях часто використовуються відгуки людей.

3. Використання ситуативного контенту

В e-commerce ситуативний контент відіграє важливу роль. У цьому напрямку особливо ефективними будуть рекламні тематики та останні новини. Після перегляду оголошень користувачі цікавляться деталями. Таким чином на сайті з рекламою з'являються постійні відвідувачі.

4. Інклюзивність

Реальні люди зі своїми проблемами, недоліками залишаються в центрі уваги. Тренд на ексклюзивність поступово йде в минуле. У креативах краще використовувати історії звичайних людей з будь-якою зовнішністю та різним рівнем доходу.

5. Користь від рекламних оголошень

У рекламних онлайн-оголошеннях користувачі хочуть бачити максимум корисної інформації. Це можуть бути відомості про знижки, реальні відгуки покупців, дані про нові товари.

6. True-контекст

Багато компаній використовують у своїй роботі модель CPA. У результаті цього нативна реклама витісняється участю інфлюенсерів у маркетингових просуваннях. Інфлюенсери проводять з відомими брендами спільну рекламу, використовуючи просунуті функції TikTok, Instagram. Зараз підписників мало цікавить нативна реклама, тому що більше користі їм приносить співпраця інфлюенсерів з брендами.

У креативах необхідно акцентувати увагу на тому, що відомі особистості добровільно використовують рекламований товар.

7. Омнікальність

Користувачам подобаються не лише мобільні додатки, але й отримання рекламних повідомлень. Такі повідомлення приходять електронною розсилкою, з'являються на офіційних сайтах компаній та в каналах у Telegram. При залученні максимального числа джерел контенту можна розраховувати на успішну комунікацію з потенційними покупцями.

8. Використання сторітелінгу

Аудиторії подобаються подкасти, пости, історії, присвячені конкретній тематиці. Такий алгоритм буде ефективним при просуванні різних товарів. При створенні рекламної кампанії використовуються вигадані або реальні історії покупців.

9. Livestreaming

Один із SMM-трендів 2024 року — стримінг. Прямі ефіри проводять не лише блогери, але й великі маркетплейси. При арбітражі трафіку ця методика буде ефективною. За свою активність користувачі отримують бонуси або обмежені за часом промокоди. Livestreaming користується величезною популярністю серед маркетплейсів.

10. Соціальний напрямок контенту

Соціальна справедливість — популярний тренд контенту в соцмережі Instagram. У рекламних кампаніях мають порушуватися соціальні проблеми та "болі" суспільства. Це робиться для залучення уваги аудиторії.

Висновок

Знаючи основні SMM-тенденції, вебмайстер зможе успішно використовувати тренди у своїх стратегіях та креативах. Також вебмайстрам потрібно знати інтереси ЦА, щоб отримати чудову репутацію та високу віддачу.

Читай свіжі новини та кейси від спеціалістів у блозі на AffCommunity. Хлопці розповідають тільки актуальну інформацію про Affiliate маркетинг.