UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Як надійно приховати свою IP адресу?

Як надійно приховати свою IP адресу?

Якщо Інтернет для вас – це не просто розваги та приємне проведення часу, а місце, де ви заробляєте, то ймовірно вас турбує питання, як приховати свою IP адресу. Буває й по-іншому: вам недоступні певні сайти, оскільки їхнє відвідування заборонено у вашій країні чи на роботі. Існує велика кількість способів зняти ці обмеження, але найкращий з них – проксі.

У цій статті ми розповімо, що таке IP-адреса, навіщо її ховати, і як використання проксі допомагає в цьому.

Що таке IP-адреса і як її дізнатися?

Якщо ви зараз перебуваєте вдома чи на роботі, то у вас, швидше за все, є поштова адреса. Навіть якщо ви на лавці в парку, Google може визначити ваші координати, тобто, точне місце, де ви розташовані.

Подібна ситуація із вашим перебуванням в Інтернеті. IP-адреса - це спеціальна позначка, яка призначається будь-якому пристрої, підключеному до Інтернету. Це послідовність цифр, розділених крапками. Дізнатися IP-адресу досить просто. Якщо ви використовуєте ноутбук або комп'ютер, на якому встановлена ​​операційна система Windows, то достатньо натиснути комбінацію клавіш "Win + R", після цього ввести команду "cmd" і набрати "ipconfig". Далі в отриманій інформації знайдіть "IPv4 Address”, і ви побачите вашу IP-адресу.

Якщо ви використовуєте телефон на Android, то послідовність дій трохи інша. Для початку потрібно буде перейти до пункту “Налаштування” та вибрати “Про пристрій”. Далі знайдіть пункт "Статус", в якому відображається ваша IP-адреса.

На iPhone послідовність дій приблизно така ж. Вам доведеться вибрати "Параметри", після чого перейти в "Wi-Fi" і вибрати мережу, до якої ви підключені. Далі торкаєтеся піктограми (i), яка розташована поруч, і бачите свою IP-адресу.

Також можна дізнатися вашу IP-адресу, використовуючи один з онлайн-сервісів з перевірки. Це доступно з будь-якого пристрою. Наприклад, використовуйте веб-сайт whatismyipaddress.com.

Що можна дізнатися через IP-адресу?

Здавалося б, навіщо приховувати вашу IP-адресу, якщо це лише послідовність цифр, яка ніяк не відображає ваше географічне положення і нічого не говорить про вас? Насправді, це не так. Знаючи вашу IP-адресу, можна дізнатися багато. Наприклад,

місцезнаходження. За IP-адресою можна визначити розташування користувача, включаючи країну, регіон, місто і навіть приблизні координати (широту та довготу).

  • IP-адреса може розкривати інформацію про інтернет-провайдера, через який користувач отримує доступ до Інтернету. Це корисно для визначення типу з'єднання та його якості. Якщо користувач займається чимось незаконним, то спецслужби можуть звернутися до провайдера, щоб запросити інформацію про ім'я та фізичне розташування користувача.
  • Інформація про тип з'єднання (наприклад, бездротове, мобільне) також може бути вилучена з IP-адреси.
  • Є деякі онлайн служби, які можуть зіставляти певні IP-адреси з історією активності. Наприклад, IP-адреса може бути пов'язана з веб-сайтами, які ви відвідували раніше.
  • На основі IP-адреси можуть бути встановлені блокування або обмеження на доступ до певних онлайн-ресурсів. Наприклад, можуть бути використані географічні обмеження для доступу до контенту.
     

Навіщо приховувати IP-адресу?

  • Можливо, ви з якоїсь причини хочете зберегти свою конфіденційність і не бажаєте, щоб будь-хто мав доступ до вашої персональної інформації. Це ваше право. Дійсно, можливо, ви відвідуєте якісь політичні чи інші сайти, і хочете убезпечити себе на випадок можливих перевірок чи й навіть просто так.
  • Маскування IP-адреси – ефективний інструмент, який допомагає захиститися від кібератак та крадіжки особистих даних. Якщо ви працюєте в Інтернеті, зберігаєте криптовалюту в онлайні, є автором популярного YouTube-каналу, для вас дуже важливо забезпечити безпеку своєї електронної пошти та інших даних. У такому випадку варто потурбуватися про те, щоб ваші особисті дані не потрапили в руки хакерів і здирників. У цьому чудово допомагає приховування IP-адреси.
  • У деяких організаціях це стосується як компаній, так і освітніх закладів, є обмеження на відвідування веб-сайтів. Наприклад, деякі школи та університети блокують доступ до соціальних мереж. А в організаціях може бути заборонено доступ до новинних та розважальних ресурсів. У цьому випадку не обійтися без проксі, при використанні яких ваш трафік проходить через спеціальний сервер, а вже потім направляється на заблокований веб-сайт. Таким чином ви отримуєте можливість відвідувати сайти, які вам заборонені.
  • Маскування IP-адреси дозволяє обходити обмеження географічного характеру. Наприклад, у вашій країні може бути заборонено доступ до певної соціальної мережі або набору сайтів. Не біда! Використовуючи проксі, ви фактично підміняєте свою IP-адресу, в результаті чого отримуєте доступ до потрібних онлайн-ресурсів.
     

Як приховати вашу IP-адресу?

Існують різні і дуже ефективні способи зробити вашу IP-адресу приватним, тобто прихованим.

  • Використання підключення через публічні Wi-Fi мережі. Звичайно, це не найнадійніший спосіб використання інтернету, але все ж таки якщо ви включите перехід на IPv6, це допоможе вам приховати IP-адресу, оскільки фактично вашому пристрою буде призначено іншу IP-адресу.
  • Використання анонімних пошукових систем, наприклад DuckDuckGo. Якщо ви часто користуєтесь пошуковими системами, то однозначно залишаєте свій слід у мережі. Припинити це можна, перейшовши на анонімний пошуковик DuckDuckGo. Він не вимагає реєстрації, не показує настирливі рекламні блоки, дуже швидкий і зручний. Більше того, не зберігає історії пошуку та вашої особистої інформації.
  • Розширення для Google Chrome та інших браузерів. Свого часу браузер Opera запропонував досить популярну послугу – VPN. Firefox та інші браузери також це зробили. Такі розширення зазвичай надають можливість безкоштовного доступу, використовуючи 50-100 мегабайт, після чого доводиться купувати доступ.
  • Мережа TOR. Якщо вам потрібна повна анонімність, можна використовувати браузер Tor. Щоправда, він працює досить повільно, оскільки трафік перенаправляється через низку серверів. Так, таким чином ви можете приховати вашу IP-адресу, але доведеться пожертвувати комфортом і швидкістю роботи.
  • VPN – дуже популярний та доступний спосіб, тому деякі держави блокують діяльність VPN-сервісів і навіть вважають їх використання незаконним.
  • Проксі – це оптимальний варіант. Фактично проксі-сервер – це посередник між вами та цільовим сайтом. Коли ви заходите на якийсь сайт, він не бачить вашої IP-адреси, оскільки замість нього до неї підключається проксі-сервер. Таким чином і ваші особисті дані, і ваша реальна IP-адреса залишаються недоступними, і їх не можна відстежити.
     

Як правильно приховати вашу IP-адресу?

Недостатньо просто вибрати один із способів, які описані вище. Важливо звертати увагу на низку параметрів, які визначають комфорт доступу до Інтернету.

  • Вартість. Є різні варіанти оплати – за день, за тиждень, місяць чи рік. Зазвичай, чим довше ви користуєтеся послугою, тим дешевше вона вам обходиться. Оптимально коли можна провести повноцінний тест.
  • Підтримка. Завжди добре, коли ви можете звернутися до служби підтримки. Можливо, це й не потрібно, однак, коли співробітники готові з вами поспілкуватися, це свідчить про те, що компанія, яка надає послугу, є серйозною та відповідальною.
  • Розмір мережі. Якщо мережа, з якою ви збираєтеся працювати, має широку географію, тобто представлена ​​у великій кількості країн, це дозволить вам отримувати доступ до великої кількості ресурсів. Крім того, ви зможете вибрати певний сервер для того, щоб отримувати доступ до певних сайтів.
  • Наскільки легко використовувати. Якщо ви не є досвідченим користувачем комп'ютера, то, можливо, відчуватимете труднощі з вибраним методом. Тому скористайтеся інструкцією або спочатку вибирайте такий спосіб, який є простим та зрозумілим для вас.
  • Швидкість. Це, мабуть, один із найголовніших показників. Підключення не повинно гальмувати. Ви повинні комфортно користуватися інтернетом і не помічати, що ваша IP-адреса прихована.
     

Висновки

Оптимальним варіантом надійно сховати вашу IP-адресу є проксі. Якщо вам потрібні якісні та надійні проксі, використовуйте послуги KeyProxy.

Це – мобільні проксі бізнес рівня. Стабільний uptime 99.8%, швидкість 3-90 Mbit/s та швидка зміна IP всього за 3 секунди роблять їх найкращим вибором на ринку!