UA
UA EN RU
Реєстрація Увійти

Як арбітражникам подружится з Google та працювати в плюс?

Google - надзвичайно популярне джерело трафіку для найрізноманітніших ніш. Це пошукова система, яка обробляє понад 10 мільярдів запитів щодня. Завдяки таким величезним обсягам трафіку, Google приваблює арбітражників, але як їм подружитися з цим гігантом? Що Google вважає "сірою" рекламою? І як зливати трафік, щоб не хвилюватися про втрати часу та грошей?

У цій статті ми розповімо, що до чого, а також пояснимо, як використання проксі спрощує роботу з Google для арбітражників різних рівнів.

Що в очах Google вважається "сірою" рекламою?

Google Ads - найпопулярніший рекламний сервіс у світі, тому він пильно стежить за якістю рекламних матеріалів. Складно знайти арбітражника, який не стикався з жорсткою модерацією рекламних кампаній, навіть якщо на перший погляд все виглядає добре.

Примітно, що перевірки проводять не тільки люди, а й автоматизовані системи. Хоча можна багато говорити про те, що штучний інтелект розумніший за людину, проте поки що якість перевірок рекламних кампаній, які здійснює Google в автоматичному режимі, залишає бажати кращого.

Це можна пояснити. Google працює в 195 країнах світу і змушений дотримуватися місцевого законодавства, яке, до речі, може досить часто змінюватися. Через це в деяких випадках цей пошуковий гігант воліє перестраховуватися. В результаті, вимоги не завжди зрозумілі, і це зачіпає як арбітражників, так і представників бізнесу. Однак якщо у бізнесу зазвичай є бюджети на експерименти, то арбітражникам часто буває важко.

Що Google Ads вимагає від рекламодавців?

Вимоги Google Ads насправді нескладні. Але в деяких випадках вони досить розмиті, тому неможливо точно зрозуміти, в яких випадках є порушення, а в яких - ні.

Немає такого правила, проте арбітражники помітили, що Google їх не дуже любить. Спочатку ідея Google - пов'язати представників бізнесу з цільовою аудиторією. Сам Google є посередником, тому інших посередників він недолюблює, адже вони фактично забирають частину його потенційного прибутку.

Проте очевидно, що Google забороняє просувати сторінки, які не приносять користі, не є інформативними і натякають, що вони не належать рекламодавцю.

Є винятки, зокрема, рекламні агентства, які мають статус офіційного партнера Google. Вони мають більше довіри від пошуковика, тому отримують певні переваги.

Загалом, не варто звинувачувати Google. Візьмемо приклад. Припустімо, компанія надає послуги з оренди елітної нерухомості. Ідеальний рекламодавець - або безпосередньо власник нерухомості, або його офіційний представник, тобто агенція нерухомості. Але якщо цей сервіс запускає привабливу партнерську програму, це приваблює арбітражників. Вони готові залучати клієнтів за відсоток від винагороди.

Ідея полягає в тому, щоб вони публікували партнерські посилання в соціальних мережах, месенджерах, на форумах, але найпростіше — купувати рекламу через Facebook і Google. Звісно, вони фактично не приносять користі клієнту, оскільки їхня головна мета — перенаправити відвідувача на сторінку, де він може зробити замовлення.

Але багато залежить від цільової сторінки - наскільки вона буде інформативною та корисною.

Адже початкова мета арбітражника - не задовольнити інформаційний запит користувача, а саме сприяти здійсненню угоди, а для цього потрібно перенаправити його на сайт рекламодавця.

Обхід перевірок Google Ads

Розуміючи, що їхні оголошення можуть бути заблоковані, арбітражники іноді вдаються до вельми хитромудрих методів, намагаючись обійти перевірки. Іноді їм це вдається досить успішно. Для цього використовують різні техніки:

  • Клоакінг – це техніка, при якій контент, показаний рекламній платформі, відрізняється від того, який бачить кінцевий користувач. Це робиться для обходу автоматизованих перевірок на заборонений контент. Наприклад, арбітражник може показати Google Ads "чистий" сайт, а після кліку на рекламу перенаправити користувача на заборонений або сумнівний контент.
  • Прелендинг – це проміжна сторінка, на яку користувач потрапляє перед тим, як перейти на кінцевий цільовий сайт. Арбітражники використовують прелендинги, щоб обійти перевірки Google Ads, створюючи видимість безпечного контенту. Після цього користувача можуть направити на кінцевий сайт, що містить контент, який порушує правила Google.
  • Арбітражники використовують фарм-акаунти (старі акаунти, які виглядають більш природно, оскільки імітують реальних користувачів). Це дозволяє їм запускати рекламні кампанії, які не обійшли автоматизовані перевірки Google, але сприймаються краще, оскільки акаунти виглядають старими і мають історію активності.
  • Антидетект-браузери дозволяють арбітражникам змінювати цифрові відбитки (наприклад, User-Agent, роздільну здатність екрану, встановлені плагіни тощо), щоб уникнути ідентифікації. Це допомагає їм запускати рекламу з меншою ймовірністю блокування.

Існують і інші методи. Загалом, все зводиться до того, щоб виглядати в очах Google більш легітимно. Важливо те, що мова не завжди йде про порушення правил і їхнє маскування, просто іноді необхідно підлаштовуватися під вимоги Google.

Кращі схеми зливу трафіку через Google

Проаналізувавши все, стає зрозуміло, що існують два різні, але ефективні підходи. Їх можна використовувати разом або чергувати, або надавати перевагу якомусь одному.

  • Використання трастових рекламних акаунтів, які управляються партнерськими агентствами. У цьому випадку мова йде про довіру. Такі акаунти можна розвивати самостійно або купувати. Однією з переваг є те, що оголошення проходять модерацію з пріоритетом, тобто швидше. Також важливо те, що особливо подобається арбітражникам: можливість виведення коштів навіть коли акаунт заблоковано. До речі, у 2023 році, у зв'язку з посиленням правил, Google почав вимагати верифікацію рекламодавців перед тим, як запускати першу кампанію.
  • Фармінг і прогрів акаунтів через використання проксі – це простіше та швидше для арбітражників. Проте вони не обійдуться без спеціальних інструментів, зокрема надійних проксі, адже доводиться працювати на одному чи декількох пристроях, на яких можуть працювати десятки або навіть сотні акаунтів.

    Висновки і рекомендації
     

Google намагається позбутися посередників, таких як арбітражники, адже вони відбирають його прибуток. Це цілком зрозуміло. Однак звичайні рекламодавці страждають від цього. Посилення правил не всі вітають, але потрібно адаптуватися.

У арбітражників є ефективні стратегії, які допомагають їм обходити обмеження і блокування, щоб успішно зливати трафік і заробляти. Це передбачає використання спеціальних інструментів, одним з яких є проксі.

Компанія KeyProxy добре відома серед арбітражників і інших онлайн-професіоналів, оскільки пропонує високоякісні мобільні проксі для успішного заробітку та використання на різних рівнях. 99,8% часу роботи, швидкість 3-90 Мбіт/с - це відмінні показники для комфортної роботи з Google та іншими рекламними мережами!